Yhdistyksemme

 

Historista ja linjasta

Aleksis Kiven Kokoomus (AKK) perustettiin villillä 1980 -luvulla. Perustamisessa oli mukana joukko opiskelijoita, jotka halusivat oman paikan ja kanavan poliittiselle toiminnalleen. AKK:lla voi hyvin sanoa olevan tietynlainen linja Kokoomuksen sisällä.

Eräs kauammin mukana ollut kuvaa AKK:n linjaa seuraavaasti: "Kokoomuksessa sijoitumme niiden painotusten lähelle, joissa korostetaan puolueen sosiaalireformistisia juuria ja nähdään samalla tulevaisuus maltillisessa liberaalissa ajattelussa.

Edelliseltä kannalta politiikan tärkeimpiä tehtäviä on tukea heikossa asemassa olevia.  Nykymaailmassa tämä edellyttää mielestämme samanaikaisesti niin yhteisöllisten toimintatapojen uutta arvostamista kuin markkinatalouden vahvuuksien viisasta käyttöä.

Jälkimmäisessä mielessä sanat arvoliberalismi ja vastuullinen markkinatalous kuvaavat ajatteluamme aika hyvin.  Ihmisellä on oikeus omiin arvostuksiinsa ja elämäntapoihinsa, kunhan ne eivät tarkoita  muiden vahingoittamista ja yhteisvastuun hylkäämistä.  Mitä talouteen tulee, niin aito markkinatalous on tärkeä asia. Se tuottaa innovaatioita, tehoa ja luo perustan yrittäjyydelle. Omaa moraalia sillä ei kuitenkaan saa olla. Taloudella, kuten politiikalla, on oltava sosiaalinen ja ekologinen omatunto."

Jaatko tällaisen linjan? Jos jaat, voit löytää ns. "poliittisen  kodin" AKK:sta.